התקופה הנוכחית - סוף יולי ותחילת אוגוסט - נחשבת לעונת מעבר בין ה'ריד', הזן האחרון של העונה הקודמת, לבין הזנים המוקדמים של העונה החדשה.
במסלול מהיר או רגיל: תחליטו אתם איך לקבל את הכסף שלכם?
בימים אלה מועצת הצמחים מזהירה את הצרכנים שלא לרכוש אבוקדו בוסר, בעיקר מזן 'גליל', שמוצא את דרכו לשווקים ולחנויות בטרם הבשיל.
שחר גולדברג, יו"ר שולחן האבוקדו במועצת הצמחים, מסביר: "לאור ניסיון העבר, פנינו בתקופה האחרונה למגדלי ומשווקי האבוקדו וחידדנו את מועדי ומדדי ההבשלה והקטיף במטרה למנוע הגעת פרי בוסר לשווקים.
"לצערנו, מספר מצומצם של מגדלי אבוקדו מסוג 'גליל' שנקלעו למצוקה כלכלית לא עמדו בפיתוי - ומשווקים בימים אלה למכירה פרי מוקדם שלא יבשיל ויאכזב את הצרכנים. לכן, אנו ממליצים לא לקנות אבוקדו מסוג 'גליל' שנקטף לפני ה-15 באוגוסט, ובמקביל - מבקשים מאותם חקלאים לחדול מהמעשה באופן מיידי.
"מעשה זה פוגע קודם כל בצרכנים, ובנוסף - גורם נזק גם למגדלי האבוקדו ההוגנים, שהם כמובן הרוב המכריע של המגדלים".
ארנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים בענף הפירות במועצת הצמחים, מציינת: "למרות שהוא בסוף העונה, ניתן למצוא עדיחן על המדפים כמות מצומצמת של אבוקדו מזן 'ריד' שמתאים למאכל. בסוף אוגוסט יהיו פירות בשלים מזן 'גליל' על המדפים, ומה-15 מספטמבר יצטרף גם אבוקדו מזן 'אטינגר'. מנובמבר ואילך יצטרפו זנים רבים נוספים - פוארטה, האס, פינקרטון, ארד ועוד".
כיצד ניתן להבדיל בין הזנים שנמצאים כרגע על המדפים?
• אבוקדו מסוג 'ריד': זן שצורתו עגולה ככדור וקליפתו קשה ועבה, מחוספסת קלות. הזן הזה נקטף החל מאמצע חודש מרץ ונמצא על המדפים עד חודש יולי.
• אבוקדו מסוג 'גליל': זן שפירותיו מאורכים, חלקים וקליפתם דקה, ירוקה ומבריקה, מתחיל להבשיל לקראת סוף אוגוסט.
מועצת הצמחים פועלת במישורים הציבוריים והמקצועיים של ענף החקלאות כגורם מרכזי לצד משרד החקלאות וארגוני המגדלים.
היא הוקמה בשנת 2004, וכיום מורכבת מ-4 ענפים שונים: פירות, ירקות, פרי ההדר וענף הזית. זוהי מועצה הפועלת על פי חוק הקובע שלמגדלים יהיה רוב במוסדות המנהלים אותה, ולצידם מכהנים במוסדות המועצה נציגי ממשלה, משווקים, יצואנים וצרכנים.