שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, קיים היום (שלישי) סיור ברובע היהודי בעיר העתיקה, שמשרדו אחראי על שיקומו ופיתוחו.
תחילה ביקר בעבודות להקמת 'מעלית הכותל', שם נפרץ אתמול הצד השני של המנהרה לכיוון הרובע היהודי, שלב משמעותי בדרך להשלמת העבודות.
בהתאם לקביעת השר, היעד הוא השלמת הפרויקט בתוך כשנה.
ביום ירושלים האחרון אישרה הממשלה את הצעת השר להקצות תקציב נוסף בסך 7.9 מיליון ש"ח לפרויקט להנגשת הכותל המערבי דרך הרובע היהודי, באמצעות הקמת מעלית ומעברים תת-קרקעיים.
הפרויקט, אשר מבוצע על-ידי משרד ירושלים ומסורת ישראל באמצעות החברה לפיתוח הרובע היהודי, צפוי לשנות את פני הגישה לכותל עבור מיליוני מתפללים בשנה.
הפרויקט נועד בראש ובראשונה להנגיש את הדרך מהעיר העתיקה לכותל עבור בעלי מוגבלויות, קשישים, הורים עם עגלות וכל מי שמתקשה לעבור את תוואי המדרגות התלול המוביל כיום אל רחבת הכותל.
המעליות המתוכננות יוכלו להכיל עד 50 איש כל אחת, ויחוברו באמצעות מעבר תת-קרקעי ישירות לרחבת הכותל. בסיום הפרויקט תתווסף גם תשתית שירותים חיונית למבקרים.
לאחר מכן ביקר בבית הכנסת 'תפארת ישראל', שם מתקדמים בצעדי ענק עבודות השחזור ההיסטוריות, מתוך יעד לסיים את הפרויקט בתוך מספר חודשים ולפתוח את המקום לקהל הרחב כבר בחורף הקרוב.
לאחרונה אישרה הממשלה את הצעת השר לקבוע את מתווה הניהול של בית הכנסת 'תפארת ישראל' (-ר' ניסן בק שול), לפיה החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, בשיתוף הקרן למורשת הכותל המערבי, ינהלו יחד את פעילות המקום.
לאחרונה הנחה השר פרוש, להעביר במסגרת תוכנית החומש לחיזוק ומיצוב מרחב אגן העיר העתיקה בירושלים, 17 מיליון שקלים נוספים לבנייה המשוחזרת של בית הכנסת 'תפארת ישראל', שנהרס על ידי הירדנים במלחמת השחרור – מתוך מטרה להביא להשלמתו בקרוב.
השר מאיר פרוש: "כפי שעשיתי עשרות פעמים במהלך כהונתי, אני מתרגש כל פעם מחדש לבקר בנכסים ההיסטוריים של העם היהודי במרחב הקדוש ביותר בעולם, סמוך למקום המקדש, אשר על פיתוחם ושיקומם הייתי אחראי בשנים האחרונות.
"פריצת המנהרה להקמת מעלית הכותל היא ציון דרך נוסף בפרויקט המרגש כל כך אשר יביא להנגשה בין הכותל המערבי לרובע היהודי לרבבות עמך ישראל.
"מרנין לראות את העבודות המתקדמות לשחזור בית הכנסת 'תפארת ישראל', פנינת קדושה היסטורית ברובע היהודי, אשר בעזרת ה' תושלם בקרוב ממש".
הוא הוסיף: "אני מבקש להודות למנכ"ל החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, הרצל בן ארי, אשר זכינו לפעול יחד רבות למען המרחב הקדוש הזה".