מתכון ביתי לאוזני המן ללא גלוטן: במילוי שוקולד או ממרח תמרים

June Green
22 בMarch 2024   
Photo: 
אמיר מנחם
Ingredients:

220  גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30  גרם שקדים טחונים
50 גרם קורנפלור
A pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
1  ביצה  L
2-3  כפות חלב (במידת הצורך)
גרידת לימון

למלית: ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר

לקישוט: אבקת סוכר

Preparation instructions:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.

מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

Preheat oven to 170 degrees.

אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.

מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram