השפית מגישה: מתכון אש לפלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

June Green
7 בJune 2022   
Photo: 
שניר סופגי גואטה
Ingredients:

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

A little salt

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 teaspoon salt

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של 'אחוה'

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

A pinch of salt

קורט פלפל שחור טחון

[gallery]

Photo:  שניר סופגי גואטה
How to prepare:

1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות.

2. לאחר ההתייצבות, מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.

3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר - ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.

4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות.

5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.

6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.

7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

 

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram