לתחתית:
כוס קמח שקדים
כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להמיר בעוד כוס קמח שקדים)
חצי כפית אבקת אפיה
A pinch of salt
רבע כוס מייפל טבעי
רבע כוס ממרח שקדים טבעי (ללא תוספת סוכר)
• לערבב יבשים לאחר מכן להוסיף את המייפל וחמאת השקדים
• להשאיר בצד רבע כוס של תערובת הבצק
• לחמם תנור על 180
• לשטח את הבצק שהתקבל לשכבה דקה והדוקה בתבנית 20*20
• לחורר את התחתית עם מזלג
• ולאפות ל-10-15 דק׳, עד שמזהיב מעט
לריבה:
• בסיר קטן על חום נמוך נשים חצי כוס אוכמניות ורבע כוס תותים עם כפית מיץ לימון טרי - ונבשל עד שהפירות מתרככים והנוזלים של הפרי הצטמצמו. התהליך לוקח 10-15 דק׳
• ברגע שהריבה מוכנה נשפוך מעל שכבת הבסיס האפוי
לקרם גבינה:
2 גביעי גבינת סויה בטעם טבעי
גביע יוגורט סויה בטעם טבעי ללא תוספת סוכר
3 כפות פודיניג וניל של סוויטאנגו- 0 קלוריות
רבע כוס חלב סויה
גרידת לימון מחצי לימון
• לערבב הכל יחד לשכבה אחידה וחלקה ולשפוך מעל שכבת הריבה
לקראמבל ורוד:
• את רבע הכוס ששמרנו מהבצק נערבב בכלי שבישלנו בו את הריבה ונוסיף אליו כפית חמאה או שמן קוקוס במצב משחתי (לא נוזלי ולא קשה)
• נפורר מעל שכבת הגבינה
• להכניס לאפיה של עוד 10-15 דק׳ עד שהקרמל מזהיב מעט.
• אחרי קירור מחוץ לתנור נכניס למקרר (עדיף למשך הלילה, אבל אפשר גם לשעה לפני ההגשה)
> המתכון באדיבות: יעל אלעד - מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים המשתמשת בנייר אפייה טבעי של מותג האפייה- Green Flash, השומר על איכות הסביבה. הנייר אפייה אקולוגי, עשוי מנייר טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל.