קל ועשיר: מתכון להכנת עוגת גבינה טבעונית עם ריבה וקראמבל ורוד

June Green
26 בMay 2022   
Photo: 
יעל אלעד
המרכיבים:

לתחתית:

כוס קמח שקדים

כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להמיר בעוד כוס קמח שקדים)

חצי כפית אבקת אפיה

A pinch of salt

רבע כוס מייפל טבעי

רבע כוס ממרח שקדים טבעי (ללא תוספת סוכר)

• לערבב יבשים לאחר מכן להוסיף את המייפל וחמאת השקדים

• להשאיר בצד רבע כוס של תערובת הבצק

• לחמם תנור על 180

• לשטח את הבצק שהתקבל לשכבה דקה והדוקה בתבנית 20*20

• לחורר את התחתית עם מזלג

• ולאפות ל-10-15 דק׳, עד שמזהיב מעט

לריבה:

• בסיר קטן על חום נמוך נשים חצי כוס אוכמניות ורבע כוס תותים עם כפית מיץ לימון טרי -  ונבשל עד שהפירות מתרככים והנוזלים של הפרי הצטמצמו. התהליך לוקח 10-15 דק׳

• ברגע שהריבה מוכנה נשפוך מעל שכבת הבסיס האפוי

לקרם גבינה:

2 גביעי גבינת סויה בטעם טבעי

גביע יוגורט סויה בטעם טבעי ללא תוספת סוכר

3 כפות פודיניג וניל של סוויטאנגו- 0 קלוריות

רבע כוס חלב סויה

גרידת לימון מחצי לימון

• לערבב הכל יחד לשכבה אחידה וחלקה ולשפוך מעל שכבת הריבה

לקראמבל ורוד:

• את רבע הכוס ששמרנו מהבצק נערבב בכלי שבישלנו בו את הריבה ונוסיף אליו כפית חמאה או שמן קוקוס במצב משחתי (לא נוזלי ולא קשה)

• נפורר מעל שכבת הגבינה

• להכניס לאפיה של עוד 10-15 דק׳ עד שהקרמל מזהיב מעט.

• אחרי קירור מחוץ לתנור נכניס למקרר (עדיף למשך הלילה, אבל אפשר גם לשעה לפני ההגשה)

> המתכון באדיבות: יעל אלעד - מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים המשתמשת בנייר אפייה טבעי של מותג האפייה- Green Flash, השומר על איכות הסביבה. הנייר אפייה אקולוגי, עשוי מנייר טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל.

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram