מתכוני גריל: חציל, אננס או חזה עוף איטלקי

Sherry Roth
28 בAugust 2014   
מתכוננים לחגים - והפעם: שדרוג מתכוני חול המועד • אין ימים מתאימים יותר כמו ימי חג הסוכות כדי לעשות 'על האש', בחיק הטבע או בחצר, ליד הסוכה • מתוך 'ספר הגריל של גיא פרץ'
Photo: 
No featured image found.

גריל, מתכונים

חציל טבעי עם בצלים בגריל

חומרים:

  • 1 חציל בלאדי שמן ועסיסי צלוי בגריל ומרוקן
  • 2 בצלים צלויים היטב בגריל
  • 2 ענפי טימין מפוררים
  • 2 tablespoons olive oil
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

חותכים את החציל לנתחים גסים, חותכים את הבצלים הקלויים לנתחים גסים, מערבבים יחד עם יתר החומרים ומגישים חם.

גריל, מתכונים

כנאפה תפוחים

כנאפה אמיתית רק שבמקום גבינה מגרדים תפוחים טריים, אופים על מחבת ברזל בגריל

 חומרים למחבת בינונית קוטר"22":

  • 300 גר אטריות קדאיף
  • 4 תפוחי גרנד סמיט
  • כף סוכר
  • 2 כפות צימוקים
  • חצי כפית קינמון
  • 100 גר מחמאה מומסת

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מקל קינמון
  • 2 פרוסות לימון
  • פרוסת תפוז
  • 2 כוכבי אניס

ההכנה:

• מורחים מחבת יצוקה במחמאה

• מפזרים שכבה של אטריות קדאיף בעובי חצי סמ

• משמנים מעט עם מחמאה

• מגרדים את התפוחים בפומפייה מערבבים עם יתר החומרים יוצקים על הקדאיף

• מכסים בשכבה נוספת ,משמנים במחמאה

• מניחים על הגריל לצלייה איטית ועדינה

• מכינים מחבת נוספת זהה, אחרי 6 דק הופכים על הצד השני למחבת הנוספת ,אופים על הגריל עוד כ5 דקות, יוצקים מעל כוס סירופ ומגישים חם .

גריל, מתכונים

אננס צלוי במייפל

אננס טרי חמצמץ בניחוח מייפל מתקתק.

חומרים ל-4 מנות:

  • 1 אננס טרי גדול
  • 4 כפות מייפל איכותי

ההכנה:

• מקלפים את האננס וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

• צולים על רשת גריל נקייה כ-2 דק' מכל צד ומורחים במייפל

• מגישים עם סורבה לימונים ונענע

חזה עוף איטלקי בחרדל עשבי תיבול ויין לבן

גריל, מתכונים

במתכון הזה חזה העוף נשאר שלם (חצי פרפר) על מנת שייצלה כנתח שמן ועסיסי

חומרים ל-4 מנות:

 2 פרפרי חזה עוף חצויים ללא עצמות וסחוס

  • למשרה
  • 2 כפות חרדל דיזון ע גרגרים
  • ענף רוזמרין מפורר
  • 6 עלי בזיליקום שלמים
  • 2 ענפי טימין מפוררים
  • חצי כוס יין לבן
  • 4 tablespoons olive oil
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

• מערבבים את חומרי המשרה ,משרים את חזה העוף למשך לילה

• מסננים וצולים כ-3 דק' מכל צד

• מגישים על מצע פסטה או ירקות בגריל.

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram