מרק כתום פרווה/חלבי לעונת חורף: מתכון טעים, קליל, מהיר ובריא

June Green
23 בNovember 2021   
Photo: 
Chef Israel Kreuzer
המרכיבים:

נתח דלעת במשקל 400 גרם

1 דלורית קטנה

2-3 בטטות

3 גזרים

1 onion

כף מלח

לגרסא החלבית: 100 מ"ל שמנת לבישול

How to prepare:

לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות גסות, להוסיף כף גדושה מלח

למלא את הסיר במים עד כ-2 ס"מ מעל הירקות

לבשל על להבה גבוהה עד לריכוך מלא של כל הירקות

להוציא את מי הבישול לכלי נפרד,  להשאיר עם הירקות מים בכמות של כוס 1

לטחון בעזרת בלנדר מוט את הירקות והמים עד לקבלת מרקם חלק

לטחון כמה דקות אחרי שנהפך למחית, על מנת שהמרק יצא חלק ממש

להוסיף מי בישול לפי רמת הסמיכות הרצויה

לטעום ולהוסיף מלח אם צריך

לגרסה החלבית: להוסיף את השמנת לבישול ולטחון יחד עוד כדקה.

להגיש עם קרוטונים, גרעיני דלעת או צ'יפס בטטה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

[gallery]

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram