כדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים

June Green
15 בJuly 2014   
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה, מנדב מתכונים קלילים וטעימים, בשילוב פירות וירקות • והפעם: כדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית
Photo: 
No featured image found.

חומרים:

1/2 ק"ג פילה דג סלמון

חומרים לטמפורה:

1 cup flour

1/4 כוס קורנפלור

1 יח' אבקת אפיה

1 כוס סודה לשתייה

מים לפי הצורך

2 eggs

כף בזיליקום קצוץ

salt

פלפל לבן

חומרים למנגולד:

2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס

50 גרם חמאה

1/2 כפית שום כתוש

salt

פלפל לבן

חומרים לרוטב יוגורט:

1 יוגורט 4.5% שומן

2 tablespoons olive oil

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

Preparation method:

• חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ

• מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה)

• מחממים את השמן (לא חם מידי) וטובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

• מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים במלח והפלפל.

סידור הצלחת

רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

 

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram