חומרים:
1/2 ק"ג פילה דג סלמון
חומרים לטמפורה:
1 cup flour
1/4 כוס קורנפלור
1 יח' אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 eggs
כף בזיליקום קצוץ
salt
פלפל לבן
חומרים למנגולד:
2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
salt
פלפל לבן
חומרים לרוטב יוגורט:
1 יוגורט 4.5% שומן
2 tablespoons olive oil
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
Preparation method:
• חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ
• מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה)
• מחממים את השמן (לא חם מידי) וטובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
• מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים במלח והפלפל.
סידור הצלחת
רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.