חומרים:
500 גרם פילה דג טונה אדומה טרי.
5 יחידות תחתיות ארטישוק.
1 יחידות אננס טרי.
2 יחידות פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
A teaspoon of salt
קורט פלפל לבן
חומרים לרוטב
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
A teaspoon of salt
קורט פלפל שחור
Preparation method:
1. חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ בקוטר של 5 ס"מ.
2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן, מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
4. מקררים כשעה במקרר וחותכים, טבעות בעובי של 1 ס"מ.
5. חותכים את עלי הארטישוק (משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
7. חותכים את הפלפלים לרצועות.
8. את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותם לרצועות.
9. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
11. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.