השף פנחס בלשניקוב מגיש מתכון לסלט חצילים חמוץ מתוק • ויש טיפ

June Green
13 בApril 2016   
איך יודעים שיש כמות גדולה של גרעינים בחציל והוא מריר מידי? וכיצד מזהים חציל טרי? • השף פנחס בלשניקוב עם מתכון טעים לסלט חצילים - וגם כמה עיצות
Photo: 
No featured image found.

חומרים:
2 חצילים פרוסים לעובי של כ-2 ס''מ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק פרוס
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוס לפרוסות
חצי כוס סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
A pinch of salt
קורט פלפל
חצי כוס מים רותחים

חצילים

How to prepare:
1. בסיר עם שמן מטגנים את החצילים עד להשחמה.
2. לערבב יחד את כל הירקות.
3. לסדר את החצילים בשכבות בתוך כלי אחסון, כשבין שכבה לשכבה מפזרים בצורה אחידה מתערובת הירקות שכוללות פטרוזיליה, שום, גמבה ובצל ירוק.
4. בקערה נפרדת שמים את הסוכר חום, חומץ, סויה, מלח, פלפל שחור ומים רותחים. מערבבים טוב-טוב, עד שהסוכר נמס.
5. שופכים את הרוטב על שכבות החצילים. ומשאירים ללילה במקרר.

חצילים

טיפים:

• חשוב מאוד שהמים יהיו רותחים ולשפוך מיד על החצילים. בפעולה הזו אנו בעצם גורמים לכל הטעמים לחדור לתוך החציל ולהעביר אותו סוג של כבישה.

• תמיד מומלץ לבחור בחצילים קלי משקל. חציל כבד מעיד על הימצאות כמות גדולה של גרעינים ומריר מידי.

• חציל טרי = תוצאה טובה יותר. איך מזהים חציל טרי? אז קודם ניתן לראות לפי הגבעול שצריך להיות ירוק יפה ומעט קוצני. עור החציל צריך להיות חלק מתוח וללא קמטים. עור מקומט מראה על חציל שאינו טרי.

חצילים

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram