לשבור שגרה בחנוכה: סופגניות חלביות מבצק ומילוי יוגורט

Sherry Roth
7 בDecember 2015   
אחרי שהכנת סופגניות 'רגילות' ו'מוכרות', מדוע שלא תנסי גם סופגניות מבצק יוגורט במילוי יוגורט? • מתכון בלתי שגרתי מאת ברק חי-חורש
Photo: 
No featured image found.

החומרים לבצק:

1 קילו קמח שמרים

1.5 כוס סוכר

2 eggs

200 גרם חמאה רכה

A pinch of salt

2 גביעי יוגורט לבן (400 גרם) Muller Natural  מ- 100% רכיבים טבעיים, 1.7% או 2.8% שומן

כף ברנדי

שמן קנולה לטיגון

החומרים למילוי:

Muller Froop, יוגורט עם קציפת פרי, בטעמים לימון / תות / פירות יער או אפרסק פסיפלורה.
יש לערבב את היוגורט וקציפת הפרי לפני מילוי הסופגניות.

לקישוט (אופציונאלי):

אבקת קוקוס

How to prepare:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט והברנדי ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  2. מטפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
  3. מוציאים מהקערה ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.
  4. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה ומטפיחים בשנית עד להכפלת הנפח ולהיווצרות כדור.
  5. מחממים סיר עם שמן קנולה לחום של כ-180 מעלות ומטגנים עד להשחמה בשני הצדדים.

(אפשר גם לאפות את הסופגניות בתנור בחום של כ-200 מעלות עד להשחמה מלאה).

  1. מקררים קלות את הסופגניות ובעזרת שק זילוף עם צנתר מזריקים את מילוי היוגורט.
  2. ניתן לקשט עם אבקת קוקוס.
en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram